Tre minutter og ti

Ny ungdomsbog om og med Poetry Slam
Udgives den 23. august 2024
289 sider

+ romantillæg med 35 mikrotekster om kreativitet, poetry slam og handlekraft.

En kontroversiel tale koster William en uges bortvisning fra gymnasiet i København, og da han i forvejen har problemer nok med en alkoholiseret mor og meget få venner, flygter han modløs over til sin onkel i Odense. Her introduceres han til en ny verden af ord og rytmer ved et poetry slam-arrangement. Han lader sig overtale til selv at gå på scenen, og inden længe er han dybt involveret i miljøet. Men er hans nye rolle som ensom, dygtig digter bæredygtig, når livets komplekse virkelighed indhenter ham?

Tre minutter og ti er en fortælling om opbrud og selvopdagelse. Med ærlighed og rå sårbarhed skildrer bogen Williams kamp for at finde sin plads i verden og bogen er en hyldest til kunsten som redningskrans og til de mennesker, der tør åbne op og bede om hjælp.

Udgives den 23. august 2024
Reception til Spoken Word Festivalen,
kl. 17:30 – 18:30 på Studenterhus Odense.

Med håndskrevne poetry slams undervejs…

Som en integreret del af bogens fortælling, får man et indblik i Williams notesbog, hvor han skriver sine slams – med skrivefejl og det hele, fordi alt ikke skal være perfekt :-) Man ser også screenshots fra Albertes to slams på hendes mobil og Alex’s tale-papirer.

+ 35 mikrotekster om kreativitet, poetry slam og handlekraft.

Med inspiration fra Rick Rubins “The Creative Act” og Seth Godins “The Practice”, indeholder bogen et tillæg på 35 mikrotekster, som kan hjælpe læseren med at komme i gang med sin egen kreativitet og få skrevet poetry slams – og måske endda få en scene op at stå i sit lokalområde.

Indeholder to originale slams af Röskva

Röskva har optrådt på bl.a. Zetland Live, Maysound, Demokratifestivalen og Spoken og skal for andet år i træk være med til at åbne Odense Spoken Word festival. Hun har en stærk og autentisk stemme, og formår at tale direkte, poetisk og åbent om det ungdomsliv der omgiver hende – og mange andre på hendes alder. Bogen indeholder to af hendes slams, som i bogen bliver sagt af karakteren Alberte. Begge slams er kommet med i deres originale, uredigerede form, direkte fra Röskvas mobil.

Om forfatteren

Kim Linnet (født 1977 i Aarhus) debuterede som poetry slammer på Gimle i Roskilde i 2002 og som forfatter i 2020. Kim har deltaget i DM i poetry slam fem gange og blev Fynsmester i poetry slam i 2022. Han har været en aktiv del af det danske poetry slam-miljø siden den aften på Gimle, og i 2008 startede han foreningen Poetry Slam Fyn (PSFyn.dk). Han er projektleder for efterskolernes DM i poetry slam og har udgivet flere lydfortællinger samt indtalt tegneserier. “Tre minutter og ti” er hans anden bog.