Poetry Slam Workshop

Poetry Slam workshop til skoler og festivaler

En øreåbner til sproget
Poetry Slam er hverken digte eller stand-up comedy. Poetry Slam er sin helt egen genre, som måske bedst kan beskrives som en levende og legende tilgang til sproget og det mundtlige udtryk. Det er tekster skrevet til fremførsel, båret frem af den gode historie eller den heftige opsang eller noget helt tredje. Det er både skriget om forandring, og den stille hvisken om sommernætter – det er falden-på-halen observationer og hverdagens grumme genkendelighed. Det kan være rim og beats, det kan være to-stemmige dialoger og det kan være så meget mere. Det er ikke noget rigtigt, og ikke noget forkert; der er chancen for at komme til ord og give sit besyv med…

Noget for alle
Alle kan være med i en Poetry Slam workshop, publikum er aktivt deltagende – og alle får afprøvet sider af sig selv som de ikke er vant til. Efter at have været i gennem en Poetry Slam Workshop, så vil de fleste have fået en mere nysgerrig og skabende tilgang til sproget, de vil have forbedret deres evner for formidling og måske have fået et nyt blik for hvad der konstituerer den mundtlige litteraturs genrer.

Masser af skrive- og taleøvelser
I mine workshops kommer jeg både med poetiske, to-stemmige og gakkede eksempler på hvad genren kan, jeg deler ud af mine staldtips – både dem til indhold, men også dem til fremførsel – og jeg har remedierne med, så vi samme dag kan køre et fuldt Poetry Slam med alle deltagere.

For de få og de mange, de unge og de gamle
Der må gerne være mellem 20 og 120 elever / studerende – men jeg har også prøvet at køre workshops for seks personer – og for 230 elever. Ønsker man en workshop for en hel årgang eller en efterskole, så fungerer det bedst hvis jeg tager en med-slammer med. En almindelig workshop varer en skoledag, dvs. seks lektioner – men jeg kommer også gerne ud og kører en almindelig (showcase) på 45 – 90 minutter.

Dagens indhold, ved en workshop med to slammere (for en hel efterskole eller en hel årgang):

Første del, ca. 90 minutter          
Showcase med Poetry Slam, hvor dagens to slammere battler mod hinanden gennem tre runder – og publikum stemmer. Dette krydres med historier og anekdoter om historien bag genren, genredefinerende træk og livet som aktiv Spoken Word kunstner. Desuden tilføjes flere mundtlige og skriftlige aktiviteter, hvor eleverne skal søge at forstærke deres performative udtryk.

Hvis det er et ønske fra skolens side, så kan den første del tematiseres i samarbejde med jer – og vi kan også tage udgangspunkt i nogle tekster fra danske forfattere, som I kan bruge efter workshoppen.

Anden del,  ca. 90 – 120 minutter         
Skriveworkshop med aktiv coaching. Eleverne guides igennem to timers fællesskrivning, hvor alle elever skal skrive en tekst. Dagens undervisere hjælper og inspirerer eleverne, med hjælp fra andre lærere på stedet. Vi hjælper hver elev med udgangspunkt i elevens egen ønsker og udkast til tekst. Hver klasse elelr hvert hold stiller med tre elever, som skal slamme i dagens afsluttende Poetry Slam-show. Her kan det være et godt afbræk i hverdagen, hvis man inddeler elevflokken i nye hold; fek.s drenge mod piger, de lave mod de høje eller andet.

Tredje del, ca. 60 – 90 minutter        
Afsluttende oplæsning i klassernes og derefter fælles Poetry Slam Show med dommermapper hos publikum og hele ”svineriet”. Her er der høj stemning, godt humør og masser af spritnye ord og vild lyrik fra skolens elever, kyndigt styret af dagens to slammere!

Priser

1: Showcase med en enkelt slammer / mig
Du kan få mig ud til en showcase, hvor jeg kommer og giver en introduktion til Poetry Slam. Med eksempler på poetry slam, fif og skriveøvelser til det videre arbejde, som I så selv står for.

90 minutter = 2500,- (+ transport på 1,99.- pr. km)

 

2: Heldagsworkshop med én slammer / mig
En heldagsworkshop, hvor jeg kommer ud og giver eksempler på poetry slam, kommer med fif og øvelser og derefter er skrive-coach for eleverne når de selv skal skrive. Til sidst er jeg MC på skolens eget poetry slam show.

Tre moduler med én slammer = 3.995,- (+ transport på 1,99.- pr. km)

 

3: Heldagsworkshop med to poetry slammere (i samarbejde med PSFyn.dk)
En heldagsworkshop med to poetry slammere, som giver et Poetry Slam show hvor eleverne oplever flere forskellige stilarter / genrer (da vi er to) og hvor vi kommer med masser af fif og praktiske øvelser. Derefter er vi begge flyvende skrive-coaches i deres skrivefase – og til sidst er vi sammen MC´s for skolens eget Poetry Slam.

Tre moduler / heldagsworkshop med to slammere = 7.995,- (+ transport på 1,99.- pr. km)

…og i øvrigt så

Arrangerer jeg gerne et Poetry Slam show til jeres arrangement (kulturnat, Open By Night, byfest, litteraturfestival mv.), eller indgår i en dialog med jer, hvis I har brug for at få leveret en nyskrevet, original tekst, som bliver slammet i forbindelse med et arrangement.